на живо

Павел Колев: Няма въпрос, който да ме накара да подам оставка (ВИДЕО)

Разбрахме се с Надзорния съвет да остана до 31 декември, обяви изпълнителният директор

Lap.bg

Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев заяви, че няма въпрос, особено зададен в социалните мрежи, който да го накара да подаде оставка.

На съвместна пресконфенция с мажоритарния собственик Наско Сираков и члена на Надзорния съвет Константин Папазов, той коментира информации в няколко медии, свързани с напускането му.

"Истината с моята оставка е следната. Не си спомням точната дата – края на април или май беше. Тогава обмислих с треньорския щаб да си я подам. Анонсирах, че това ще стане при смяна на собствеността. Най-нормалното е той да сформира собствен екип. Поканен бях от Спас Русев, а после бях и при Васил Божков. Сега пак съм тук. Собственикът решава. На практика тогава използвах всички лостове да разблокирам всичко, за да има нормални приходи в клуба. Първото нещо, което направих след като мина Общото събрание. На първото заседание на Надзорния съвет влязох и си подадох оставката и членовете могат да го потвърдят. Изтъкнах, че те имат право да изберат нов. Представител съм на старото управление и чувствах умора. Липсата на перспектива в клуба ме тревожеше, защото не можех да помогна. Не успях да осигуря финансиране за "Левски". Разбрахме се с Надзорния съвет да остана до 31 декември. Изразих несъгласие с поведението на Тити, че не трябва да се държи така. Поводът е един диспут за екипировката. Казах, че това ще отблъсне хората. Сметнах, че трябва да остана до 31 декември. Всичко, което съм научил спортно-технически е от Наско Сираков. Мога да го нарека приятел. Имам морален дълг и към клуба. В ситуация, в която нося отговорност, да се опитам с каквото мога да помогна с търсенето на нови спонсори. Това е историята с моята оставка. Не е коментирана в клуба в нито един момент. Казал съм, че ще научат от мен, а след това ще се появи в медиите.", каза Колев.

"В момента работим с Тръст "Синя България" Продължаваме да водим кампанията и всички дарителски сметки. Разграничавам двете понятия – прозрачност и отчетност. Трябва да е ясно не само как се взимат решенията, а как е било взето. Работим с Тръста, как са взети парите и как са изразходвани. Неведнъж съм им благодарил, защото там има две-три момчета, без които кампанията нямаше да се развие. Това, което се случва в края на всеки месец – изпращам им таблица с приходите и разходите по пера. Разбирам ги, че организирането на отчетите не е детайлно показано, както аз съм им пращал. Например разходи други – пици след мач и други разходи. Говорил съм с тях, че може да се покажат и двата вида отчет. Длъжни сме да се отчетем, защото има хора, които гледат къде е похарчена всяка стотинка. Искам да удовлетворим всяка аудитория. След години ще си спомням за този период, като този, в който "Левски" е първият клуб, който е свалил завесата. Това крие рискове с хора, които искат да създават напрежение и да задават въпроси. Няма нищо лошо в това да се задават въпроси. Няма такъв, на който не бих отговорил. Няма и такъв, който да ме накара да си подам оставката. Скромният ми опит, който натрупах е, че когато си легнеш, да си легнеш съгласен със себе си и спокоен. Трябва да го правиш с любов, а не с цел да постигнеш нещо друго. Когато остана сам със себе си, знам, че съм постъпил с принципите си. Знам, че съм допуснал и грешки."

Снимка: Lap.bg

"При нас се случиха много неща, които да се планират. Няма такива учебници. Учил съм осем години и не знаех как стават. Научих ги тук за година и половина. Нямаше как да знаем февруари как ще се развие ситуацията в "Левски" и държавата с пандемията. Давам си ясно сметка, че не сме перфектни и в клуба трябва да се подобрят някои неща чисто организационно. Получих смс-и с подкрепа. Всеки, който работи в клуба и не си е вдигнал шапката, дава всичко от себе си."

"Нито една стотинка не е похарчена злонамерено. Всеки, който твърди обратното, ще трябва да се срещнем в съда. Готов съм да отговоря на всеки въпрос", добави още той.