на живо

Алберт Попов подобри най-доброто българско класиране в гигантския слалом на олимпийски игри

Той завърши на 17-а позиция в Пекин

Reuters

Алберт Попов подобри най-доброто българско класиране в гигантския слалом на олимпийски игри. Той завърши на 17-а позиция в Пекин. 

Досега най-доброто родно представяне в тази дисциплина на най-важния спортен форум беше 21-ото място на Петър Попангелов през 1984 г. в Сараево. 

Днес (13 февруари) в Пекин Попов успя да се справи с тежкото трасе и условия. Постоянният снеговалеж и ниската видимост направиха карането в първия манш кошмарно. Цели 35 скиори не успяха да преминат финалната линия. Българинът завърши на 27-о място. 

Снимка: Reuters

Организаторите решиха да забавят с час и 15 минути старта на втория манш в очакване на по-добри условия. Попов се спусна четвърти, като за кратко оглави класирането. В крайна сметка той остана на 17-а позиция. 

Преди 4 години в Пьонгчанг българинът беше 28-и в гигантския слалом.

Попов не приключва участието си в Пекин. В сряда (16 февруари) той ще се опита да се представи на ниво в коронната си дисциплина - слалома. 

Снимка: Reuters

Златото днес в гигантския слалом очаквано отиде при Марко Одермат от Швейцария, който триумфира с общо време от 2:09,35 минути. Втори на 0,19 зад него се нареди словенецът Жан Кранец, който бе най-бърз във второто спускане и си спечели шест позиции спрямо първия. Бронзът остана за действащия световен шампион Матьо Февр, който завърши на 1,34 зад Одермат.

Тагове:

Алберт Попов