на живо

Алберт Попов пред bTV: Другите скиори вече гледат на мен по различен начин (ВИДЕО)

Горд съм от представянето си в Пекин, заяви българинът

Алберт Попов пред bTV: Другите скиори вече гледат на мен по различен начин (ВИДЕО)

Алберт Попов направи едно от най-силните класирания за България в слалома на олимпийските игри в Пекин. След двете шести места на Петър Попангелов в Лейк Плесид 1980 и Сараево 1984, този път българин стана девети на най-престижния спортен форум. 

В интервю за bTV 24-годишният алпиец сподели, че е щастлив от резултата си, но и го е яд заради пропуснатата възможност за по-предно класиране.

Снимка: Reuters

"Горд съм, много сме щастливи тук с екипа, но от време на време се присещам за тези 36 сладки стотни... Няма как да не ме е яд, но смятам, че утре като се събудя ще погледна по друг начин и наистина ще бъда много доволен", каза Попов.

Той сподели и как се е променил за четирите години от Игрите в Пьонгчанг през 2018-а до тези в Пекин.

"Много са разликите. Може би вече я няма тази лека неувереност на старта. Знам, че мога, защото с повечето състезатели караме през целия сезон и знам, че мога да ги победя. Конкурентоспособен съм и вече се гледа по един различен начин, за разлика отпреди 4 години, когато все още съм си търсил пътя сред тези хора, за да бъдат победени от мен. Не съм знаел какво да очаквам – така мога да го кажа."

Снимка: Reuters

В гигантския слалом Попов финишира на 17-о място - рекорд за българин в тази дисциплина на олимпийски игри.

"Доволен съм, доволен съм как се представих. В слалома съм доволен, в гигантския пък се изненадах себе си... за тренировките, които имам – съм доволен. Смятам, че се справих добре."

Снимка: Reuters

Той уверено върви към подобряването на рекордите на легендарния Петър Попангелов, и си пожелава скоро да го задмине: "Аз си следвам предимно моя си път, но няма как – резултатите на Пепи (Попангелов) ги знаем и те си стоят в моята глава. И може би дълбоко в мен си стои една цел, която си стои в мен и искам да помогна. Дай боже да имам късмет и да ги задмина и си го пожелавам", добави той.

*Гледайте цялото интервю във видеото.