на живо

Алберт Попов: Рекордите се правят, за да бъдат бити. Ще ме е яд в следващите 2 часа (ВИДЕО)

Българският скиор се класира на 9-о място в слалома на олимпийските игри в Пекин

Алберт Попов: Рекордите се правят, за да бъдат бити. Ще ме е яд в следващите 2 часа (ВИДЕО)

Българският скиор Алберт Попов направи едно от най-силните класирания на България в слалома на олимпийските игри в Пекин. След двете шести места на Петър Попангелов в Лейк Плесид 1980 и Сараево 1984, този път българин стана девети на най-престижния спортен форум. 

"Рекордите се правят, за да бъдат бити. Пожелавам си да съм здрав и рано или късно и тези резултати ще дойдат. Горд съм! Още 2 часа и ще ми мине! Едни 0,40 секунди. Това ме изяде. Искахме повече. Чувствата са смесени. Разбира се, резултатът е страхотен, но спортната злоба се обажда. В следващите 2 часа ще ме е малко яд. Опитах се да дам всичко от себе си. Радвам се от постижението въпреки всичко, защото на този равен терен мога да бъда бърз като останалите", заяви Попов минути след като финишира. 

Снимка: Reuters

Той благодари за подкрепата на всички, които му стискаха палци.

"Много сме амбициозни още от малки. Мисля, че имаше големи очаквания върху нас. Смятам, че това ни е бутало. напред. Имали сме много трудни моменти с Камен, но сме стискали зъби. Може би това ни докара до тук. Може да нямаме световни курорти, както Австрия и Италия. Но пътуваме, далеч сме от вкъщи. Това са наши жертви, които правим. С общи усилия на целия ни екип стигнахме до тук. Благодаря на родителите, на приятелката ми, на отбора ми, защото това е моето семейство, на Българска федерация ски. Искам да благодаря на всички българи, че вярват в нас, стават, гледат ни, стискат палци. Искаме да дадем най-доброто от себе си"

 

Преди дни Попов завърши на рекордното 17-о място в гигантския слалом.

Снимка: Reuters

"За гигантския се представих смело за възможностите си. Мисля, че надскочих себе си. За слалома мисля, че бях супер спокоен. Това ми даде увереност в карането. На места не бях толкова прецизен и изгубих малко повече. Мога да кажа, че съм доволен и с нетърпение чакам третите ми Игри", каза той.

Попов сподели и как ще продължи сезонът му след Игрите в Пекин.

Снимка: Reuters

"Почивката няма да е много дълга. Ще се приберем за 3 дни в България. След това имаме два старта в Гармиш-Партенкирхен. Общо взето ще заминем по-рано, за да се подготвим на една писта в Австрия. Тя ми вдъхва доста увереност и съумявам на стартовете след това да давам максимума от себе си. След това ще се приберем или ще караме на Кранска гора. Все още не сме го решили. След това следва на 9 март във Флахау във вечерен слалом"