на живо

Българите в Пекин - ден 3

Четири родни представителки ще стартират утре

Българското участие в 24-ите Зимни олимпийски игри продължава и утре, когато в битката се впускат четири родни представителки.

Ева Вукадинова ще стартира в първия манш на гигантския слалом при жените около 3:30 ч. Тя е със стартов номер 68 от общо 82. Милена Тодорова, Даниела Кадева и Мария Здравкова ще участват в индивидуалната дисциплина на 15 км за жени в биатлона, започваща от 11:00 ч. В стартовия списък липсва четвъртата българка - Лора Христова.

Утре ще бъдат раздадени 9 комплекта отличия вместо 8, тъй като ще се проведе мъжкото спускане, което бе отложено заради силния вятър в Янцин.

Снимка: Reuters

Днес Владимир Зографски завърши на 22-о място в ски скоковете на нормална шанца. Самоковецът не успя да подобри класирането си отпреди четири години, когато в Пьонгчанг (Южна Корея) зае 14-ата позиция и постави рекорд за българския ски скок.

Представителят ни в спортните шейни Павел Ангелов завърши на 28-о място. Българинът подобри класирането си от 2018-а, когато се нареди 37-и. Освен това той записа най-добрия резултат в кариерата си и най-предно класиране за България при единичните шейни на олимпийски игри.

В Сочи през 2014-а Станислав Беньов завърши на 38-о място, във Ванкувър 2010 Петър Илиев беше 35-и, а Иван Папукчиев 37-и. В Торино през 2006-а Петър Илиев финишира на 31-а позиция.

Снимка: Reuters