на живо

Биатлонист направи годежен пръстен от олимпийския си медал (ВИДЕО)

Една романтична история в Деня на любовта

Представете си този момент: любимият ви пада на едно коляно и вади пръстен. Казвате "Да", усмихвате се и той ви споделя, че пръстенът е направен от най-важното нещо в спортната му кариера - олимпийския му медал.

Това е историята на Доминик Виндиш. Италианецът, който в Пьонгчанг преди четири години печели бронзов медал в спринта, претопява отличието, за да направи бижуто, с което да поиска ръката на любовта на живота си - Джулия.

"Мислих за това още преди олимпийските игри", споделя Виндиш пред специализирания сайт за биатлон biathlonworld.com.

"Беше лятото преди Игрите. Бях излязъл да потичам и си помислих, че би било готино да направя годежен пръстен от медал. Не че съм искал да спечеля медал, само за да го направя. Беше фантазия. Даже я бях позабравил до Пьонгчанг. Но след това, на пресконференцията бях запитан какво бих направил с медала. Сетих се за идеята си от лятото и осъзнах, че искам да я осъществя", продължава разказа си той.

Да направи пръстен без приятелката му да разбере си е цяло предизвикателство, но той се справя. "Когато й предложих, тя не беше заподозряла нищо, затова й показах видео как се прави пръстенът от бронза в медала ми. Беше страхотно, че успях да се справя с всичко сам. Претопих медала, после фирма довърши финалните щрихи, което беше доста важно, за да бъде пръстенът красив".

Доминик и Джулия ще се венчаят това лято. В момента той е в Пекин, където утре ще стартира за Италия в класическата щафета.

Не за първи път биатлонът разделя двамата на празника на влюбените, но Доминик вярва, че любовта му помага да постига по-добри резултати на рубежа.

"За мен връзката между любовта и спорта е ясна: запознах се с нея (Джулия) по време на Световната купа в Антхолц през 2016-а. След това, когато пътувах до Канада, спечелих и първата си победа. Когато си влюбен, имаш много повече енергия", категоричен е Виндиш.