на живо

Ева Вукадинова с 49-о място след два опита в първия манш на слалома в Пекин

Българката стартира два пъти заради грешка на организаторите

Reuters

20-годишната родна представителка на олимпийските игри в Пекин Ева Вукадинова завърши на 49-о място след първия манш при участието си в слалома.

Дебютантката на най-важния спортен форум на планетата се спусна два пъти по трасето заради грешка на организаторите. Тя излезе с 66-и номер, като първоначално се движеше добре. Работник на пистата обаче ѝ попречи да завърши. 

Снимка: Reuters

Съдиите решиха да ѝ дадат втори шанс заради необичайната обстановка. Българката обаче допусна грешка още на старта, но успя да се задържи на трасето и завърши време 1:00,17 минути, което ѝ отреди 49-а позиция с пасив от 8,54 секунди спрямо първото място. Тя кара с шина на ръката заради пукната костица, открита по време на гигантския слалом. Вукадинова завърши на 36-о място в него.

Вторият манш в слалома започва в 7:45 ч. българско време. 

Снимка: Reuters

Лидерка след първите спускания е германката Лена Дюр с време 52,17 секунди. Втора е Мишел Гизин (Швейцария), а трета - шампионката от гигантския слалом Пекин Сара Хектор (Швеция).

Една от фаворитките - Микаела Шифрин (САЩ), пропусна врата още в началото и няма да участва във втория манш. 

Снимка: Reuters

Петра Влъхова (Словакия) остана на осмо място, световната шампионка от Кортина д'Ампецо 2021 Катарина Лийнсбергер (Австрия) е седма.