на живо

Европейският ни шампион по биатлон продава медала си, за да помогне на онкоболна жена

Страхотен жест на Благой Тодев

Facebook

Страхотен жест на европейския ни шампион по биатлон за младежи Благой Тодев. Той ще продаде златния се медал от шампионата на Стария континент в Словения, който спечели само преди четири дни, за да помогне на онкоболна жена от родния си град Банско. 

Той обяви намерението си чрез видеообръщение на личната си страница във "Фейсбук". 

Той разкри, че още преди състезанието си е обещал, че ако успее да грабне медал, ще го продаде именно за подобна благотворителна кауза. За медала на младия биатлонист ще се наддава, а парите ще отидат за лечението на медицинската сестра Нели Гълъбова, която е диагностицирана с онкологично заболяване, а за нейното лечение в Австрия са нужни 120 000 лв.

Не за първи път роден спортист се включва в подобна кауза. Преди 2018-а гимнастичката  Катрин Тасева продаде свой златен медал за 10 000 лева, които дари на борещия се с рака Иван Тодоров. За съжаление той загуби битката за живота си преди няколко месеца.

Тогава жестът на Тасева трогна хиляди, а впоследствие пожелалият анонимност човек, който закупи медала, го върна на гимнастичката при гостуването й в предаването "120 минути" по bTV.