на живо

Фейгин преди Пекин: Пожелавам си да не разочаровам България (ВИДЕО)

"Ще се постарая безгрешно да покажа програмите си"

Фейгин преди Пекин: Пожелавам си да не разочаровам България (ВИДЕО)

Надеждата ни във фигурното пързаляне Александра Фейгин замина за Пекин с амбиции за представяне, с което да не разочарова себе си, треньорите и всички българи. Тя обаче разкри, че не е напълно възстановена от контузията и ще участва в Зимните олимпийски игри с наколенка, която планира да свали през следващия сезон.

"Вълнувам се и очаквам с нетърпение вече да пристигна в Пекин. Ще се постарая да изиграя чисто програмата си. Това е моята цел, за да съм доволна от себе си и моите треньори също. Мисля, че в момента съм в добра форма, така че се надявам с лекота да покажа програмите.", заяви Фейгин, която ще бъде първата родна представителка във фигурното пързаляне на олимпийски игри от 24 години насам.

Миналата година Фейгин претърпя операция на крака, което попречи на подготовката ѝ през сезона. На първото си състезание след интервенцията - европейското първенство в Естония, фигуристката се класира на 20-о място.

"Горе-долу вече съм си оправила коляното, но за по-сигурно ще карам с наколенка. За следващия сезон вече мисля да я махна."

"Смятам, че противоепидемичните мерки в Китай са строги и всичко ще е наред, стига да ги спазваме. Пожелавам си хубаво представяне, да не разочаровам себе си, България и моите треньори!", коментира 19-годишната Фейгин.