на живо

Камила Валиева: Изтощена съм. Сякаш не останаха никакви емоции в мен

Младата фигуристка наруши мълчанието си

Reuters

15-годишната фигуристка Камила Валиева наруши своето мълчание и говори пред руския "Първи канал". В последните дни около нея се заформи скандал, след като беше уличена в употребата на допинг.

Въпреки положителната проба от края на декември, Спортният арбитражен съд й позволи да участва в женската надпревара на зимните олимпийски игри.

Тя призна, че емоционално е много изтощена от събитията в последните дни.

"Изминалите дни бяха много трудни за мен. Сякаш не останаха никакви емоции в мен. Все пак съм щастлива, но в същото време емоционално съм тотално изтощена."

Снимка: Reuters

"Сълзите ми са както от щастие, така и от мъка. Ще се опитам да се представя достойно и да направя всичко възможно отново да победя.

Прекарах седем часа в съда, като имах само една почивка от 20 минути. Беше много трудно, но явно просто трябваше да премина през това нещо, което в никакъв случай не е свършило.

Все пак видях огромна подкрепа от хората в Москва. Не спират да ми пишат в социалните мрежи, има и билбордове в моя подкрепа в Москва.

В първия момент мислех, че ще остана сама в това, но не съм", разказа тя.

Снимка: Reuters

Самата Валиева осъзнава, че дори и да триумфира в индивидуалната женска надпревара, по всяка вероятност церемонията по връчването на медалите отново ще бъде отложена.

Тя беше уличена в употребата на триметазидин, което е лекарство, изписвано при ангина и не подобрява спортните резултати. То обаче е в забранения списък на УАДА, но казусът е, че според правилата на МОК, ненавършилите 16 години атлети не подлежат на допинг наказания.