на живо

Поглед към Пекин: Звездите в олимпийския сняг

Изявите на кои спортисти да следим на Игрите, които започват утре

2871 спортисти от 91 страни! Те ще преследват медалите от започващите утре (4 февруари) олимпийски игри. 

Най-важният спортен форум на планетата ще се състои за 24-ти път, а Пекин ще посрещне най-големите звезди на снега! Ето кои са те:

Естер Ледецка, Чехия
На олимпийските игри в Пьонгчанг пред 2018 г. Естер спечели титлите не в един, а в два спорта - в супергигантския слалом в ските и в паралелния гигантски слалом в сноуборда. Сега тя се е прицелила в ново постижение при третото си участие на олимпийски игри.

Снимка: Getty Images

Ерин Джаксън, САЩ
Историята на една от най-добрите в бързото пързаляне с кънки е забележителна. Тя не успя да се класира за Игрите в Пекин, но нейната конкурентка - Британи Боу, ѝ отстъпи квотата си. "Никой не е заслужил повече от нея", заяви тя и стегна куфарите на Джаксън за Китай.

Юзуру Ханю, Япония
Той е един от фаворитите за медал във фигурното пързаляне. Преди 8 години в Сочи се превърна в най-младия олимпийски шампион в своя спорт - само на 20, а сега е в преследване на трето златно отличие в кариерата си от най-важния спортен форум.

Камила Валиева, Руски олимпийски комитет
При дамите във фигурното пързаляне със сигурност под лупа ще се следят изявите на рускинята. Тя е само на 15, вече е европейска шампионка, а специалистите ѝ предричат страхотно бъдеще.

Мартинс Дукурс, Латвия
На 37 години той мечтае за своето първо олимпийско злато в скелетона. И последните му резултати показват, че се е запътил именно към него в Пекин. Дукурс е 6-кратен световен и 12-кратен европейски шампион.

Алекси Пинтюро, Франция
Ще има ли Франция своя първи олимпийски шампион в алпийските ски? След като в Пьонгчанг остана втори, сега той има огромния шанс да зарадва всички в родината си. Особено след отказването на Марсел Хиршер.

Йоханес Тингес Бьо, Норвегия
През 2018 г. биталонистът спечели един златен и два сребърни медала в Пьонгчанг. Сега се е запътил към пълен комплект от шампионски отличия!

Рьою Кобаяши, Япония
Той доминира в ски скоковете в последните години, като този път се надява да се възползва максимално от ситуацията, която за жалост включва контузията на трикратния олимпийски шампион Камил Стох.

Ейлин Гу, Китай
Тя е родена в САЩ, но е сред фаворитите на страната-домакин в ските свободен стил. 

Шон Уайт, САЩ
Той може би носи най-колоритния прякор в Пекин - Летящия домат. През 2006 г., когато дебютира на олимпийски игри със златен медал, сноубордистът впечатли с яркочервената си коса. Е, сега му предстои пето участие на най-важния форум, а палци за него ще стиска актрисата и негова любима Нина Добрев.