на живо

Пеле успокои, че се подготвя за празниците. Роналдо го окуражи

"Успех, приятелю", написа португалецът

Getty Images/Guliver Photos

Единственият трикратен световен шампион по футбол - Пеле, успокои, че последното му влизане в болница е рутинно и почитателите му не трябва да се притесняват за състоянието му. 

81-годишната легенда публикува снимка от клиниката "Алберт Айнщайн" в социалните мрежи, а сред първите коментирали беше звездата на "Манчестър Юнайтед" Кристиано Роналдо. 

"Приятели, откакто на 30 септември напуснах болницата, знаете, че се подложих на химиотерапия заради лечение. Днес съм в "Алберт Айнщайн" за последна процедура за 2021 г. Искам да споделя това с вас. Все пак всяка малка победа трябва да се отпразнува, нали? Ще се възползвам от шанса да ми бъдат направени нови прегледи и ще остана тук няколко дни. Не се притеснявайте, подготвям се за празниците!", написа Пеле. 

Роналдо коментира кратко: "Успех, приятелю!". 

Пеле беше приет в болница и опериран заради тумор на дебелото черво през септември 2021 г. Интервенцията беше успешна, но няколко дни след изписването му той беше хоспитализиран отново по спешност заради проблеми с дишането.

Тогава най-близките му съобщиха, че повторното му приемане в болница е по-скоро превантивна мярка. След кратко лечение той се прибра вкъщи, а в социалните мрежи благодари на медиците.