на живо

Перник се обединява, за да помогне на Стиви в борбата с коварната болест (ВИДЕО)

Футболен мач, търг и концерт ще се проведе в града, за да може да се набавят средства за лечение на момчето

Днес (18 февруари) град Перник прегръща благородната кауза да спаси един от футболните таланти на града. 14-годишният Стивън Бориславов има нужда от скъпо лечение, след като беше диагностициран със сарком на Юинг. 

За целта от 19:00 ч. днес в зала "Бори Гюдеров" ще бъде организиран благотворителен концерт. Преди нето предстоят футболни мачове, както и търг с артикули, предоставени от различни отбори и спортисти. Всички средства ще бъдат използвани, за да може Стиви да се лекува в Германия. В кампанията се включиха олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика, "Левски", ЦСКА, "Миньор" Перник, ЦСКА 1948, "Етър" и други.

"Тази вечер се надяваме да напълним залата, колкото се може повече хора да дойдат, за да покажем поредната подкрепа към Стиви в неговия най-важен мач в живота. Той е изключително талантливо момче, има нужда от подкрепата на своите съграждани. Перничани сме изключително чувствителни за нашите деца, откликваме по всякакъв възможен начин. На много места в града се продават билети"

В благотворителните двубои ще се включат изявени български футболисти като Иван Горанов, Михаил Александров, Владислав Стоянов, както и играчи на "Миньор" Перник. Капитан на един от тимовете ще бъде световният и европейски шампион в борбата - Иво Ангелов. 

"Всеки един човек е длъжен да помогне на дете в беда. Надявам се да дойдат повече хора, за да се съберат повече пари. Не трябва да спира да се бори", каза той.

"Стиви се чувства добре в момента. Предстоят му изследвания. Днес чакам отговори от Германия с окончателната сума. Парите, събрани до момента са над 300 000 лв., оказа се сумата е по-висока от ориентировъчната, която ни беше казала (200 000 евро). Стиви емоционално е много добре, зареден. Това му дава много кураж, сила", заяви майка на момчето му Елизабет.

Тя благодари на всички, които се включиха в кампанията. 

Сметката, на която може да дарите средства за Стиви:

Банка ДСК , клон Перник
IBAN : BG51STSA93000028755501
BIC : STSABGSF
Основание за превод: Стивън Валериев Бориславов.

Тагове:

Стиви