на живо

Петър Бакърджиев: Букър се държеше като спаринг-партньор на Кобрата (ВИДЕО)

Кубрат Пулев победи американеца по точки в 10-рундов мач в Калифорния

Петър Бакърджиев: Букър се държеше като спаринг-партньор на Кобрата (ВИДЕО)

Кубрат Пулев победи Райдъл Букър по точки в 10-рундов мач на галавечер във Фресно, Калифорния и затвърди статута си на задължителен претендент за световната титла на Международната боксова федерация. 

По правилник до средата на 2020 г., Кобрата трябва да се боксира за пояса срещу победителя от реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа, който е на 7 декември в Саудитска Арабия.

"Това не беше най-трудният мач за Кубрат Пулев, но ако беше загубил, нямаше да има двубой за световната титла. Райдъл Букър издържа на боя. Статистиката гласи, че за 10 рунда Кубрат е пласирал 630 удара. 63 удара средно на рунд, или по 20 удара на минута. От тях половината са "клатещи" или тежки удари, но Букър издържа", коментира спортният журналист Петър Бакърджиев в предаването "Тази неделя" по bTV.

"Видя се, че Кобрата е в страхотна форма. Букър се държеше като спаринг-партньор на българина. За Пулев беше добре, че мачът продължи 10 рунда, тъй като той не се беше боксирал от осем месеца. Според мен скандалът с Джени Суши му се отрази добре. Той сам казва, че е станал по-добър човек."

"Той продължава да бъде официален претендент за световната титла на IBF и до 31 май 2020 година трябва да има мач с победителя от реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа. В противен случай носителят на пояса трябва да го оваканти", добави Бакърджиев.