на живо

Пиронкова и Каратанчева с лесни победи на старта в Маями

Българките на победа от основната схема на турнира

Getty Images

Двете български представителки на тенис турнира в Маями - Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева стартираха с победи в квалификационната фаза.

Пиронкова победи лесно представителката на домакините Луиза Чирико с 6:4 6:2 за 77 минути. Пловдивчанката допусна само един пробив в срещата и заработи 20 точки за световната ранглиста.

В следващия кръг Пиронкова ще срещне десетата поставена в турнира Елена Веснина от Русия. При победа Цвети ще се класира за основната схема. Двете са изиграли един мач помежду си на Турнира на шампионките в София през 2013 година, в който българката загуби 2:6, 6:4, 0:6. Срещата днес е последна на корт 8. Мачовете на него стартират в 16:00 часа българско време.

Доста по-трудна победа постигна Сесил Каратанчева. Тя се наложи над американката Шелби Роджърс с 6:3, 6:4, като така постигна първа победа срещу съперничката си след две загуби.

Снимка: Getty Images

За място в основната схема на турнира българката ще си съперничи с Ана Татишвили, от която има две трисетови поражения, но последното от тях е през 2012-а.

Каратанчева и Татишвили ще спорят днес във втори мач на корт номер 6.