на живо

Пиронкова се класира за втория кръг в Индиън Уелс

Българката преодоля Дона Векич, очаква я среща с Тимеа Бачински

Getty Images/Guliver Photos

Цветана Пиронкова премина първия кръг на турнира по тенис в Индиан Уелс след победа над по-високо класираната от нея Дона Векич с 6:2, 7:5. Това бе и първи успех за тенисистката ни на турнира от шест години насам.

Мачът се разви с доста обрати, като началото беше за Векич, която поведе с 2:0 гейма, стартирайки с пробив. След това пловдивчанката взе шест поредни части и затвори първия сет с 6:2. Тя се възползва отлично от проблемите на Векич от началната линия, а и сама пое инициативата с няколко излизания на мрежата, за да откаже противничката си.

Във втората част съпротивата на 94-ата в света беше доста по-сериозна. Развръзката можеше да настъпи в 8-ия гейм, когато при 4:3 Пиронкова направи пробив за 5:3. Но още в следващата част той беше върнат и Векич спечели подаването си за 5:5. След това обаче последва спечелен гейм и нов пробив от страна на българката, която затвърди успеха си.

Така Пиронкова записа втори успех над хърватката от два мача помежду им. Предишният двубой, спечелен от българката с 6:1, 6:0 бе във втория кръг на квалификациите на турнира в Сидни през 2015 година. Във втория крън в Индиън Уелс пловдивчанката ще срещне поставената под номер 12 в световната ранглиста Тимеа Бачински от Швейцария.