на живо

Питър Фюри: Джошуа трябва да рискува срещу Кобрата

Пулев е много подценяван и е страшно неудобен противник, смята треньорът и баща на Хюи Фюри

Reuters

Антъни Джошуа може да загуби титлата си, ако не рискува срещу Кубрат Пулев, смята боксовият треньор Питър Фюри. Той познава много добре българския боксьор, тъй като през 2018 година синът му Хюи Фюри се изправи срещу него в столичната зала "Арена Армеец". Мачът завърши с победа за Кобрата, който в момента е задължителен претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF).

Именно срещу българина трябва да се изправи Антъни Джошуа в следващия си мач. Все още няма яснота кога и къде ще бъде двубоят, въпреки че се обмислят различни варианти, сред които и провеждането му на кораб.

"Пулев е много предпазлив боксьор. Той е много подценяван и е страшно неудобен противник", каза Питър Фюри пред "Скай Спортс".

"За да го победиш, трябва да го събориш. А за тази цел Антъни Джошуа ще трябва да поеме много рискове. Колкото и да са тежки ударите на Ей Джей, той няма да може да разчита да спечели този мач само с бързи комбинации и удари с дясната ръка. Джошуа ще трябва да бъде експлозивен, но и достатъчно внимателен. По-ниската възраст на Джошуа ще му даде предимство, но това не означава, че ще успее да пробие лесно съперника си. Пулев е истински професионален боец", допълни Фюри.

Според наставника, Джошуа ще трябва да разчита на различна тактика в сравнение с двубоя срещу Анди Руис в Саудитска Арабия в края на миналата година. Тогава британецът позволи на мексиканския си съперник да диктува темпото на ринга, но го държеше на достатъчно безопасно разстояние през цялото време.

"Пулев може да се окаже непосилен за Джошуа при такова развитие. Влезе ли един път в ритъм, той може да те смаже. Ей Джей няма да може да стои само в отбранителна позиция, защото точно срещу такъв стил боксьори обича да играе българинът", каза още Питър Фюри.