на живо

Пламен Константинов: Слабо ме интересуват отбори със селски манталитет (ВИДЕО)

Националният отбор замина за турнира "Хуберт Вагнер" в Полша

bTV

Пламен Константинов остро разкритикува волейболните отбори, които отказват участие в международни турнири заради липса на финансиране. Той предложи подобни тимове  да бъдат наказвани с отнемане на финансиране от страна на федерацията.

"Мен ако питате, да им спрат въобще финансирането, което минава по точки на тия отбори, които се класират в Европа и не участват. За това сме на последните места по клубен рейтинг. Тогава да си закриват отборите. Ние няма да се занимаваме само със селски волейбол. Това за мен е селски манталитет и който го проявява слабо ме интересува", каза Константинов.

Днес националният отбор замина за Полша, където ще играе на турнира "Хуберт Вагнер". Съперници на избраниците на Пламен Константинов са домакините, Белгия и Сърбия.

Снимка: Lap.bg

С отборът замина и шампионът на Турция с Халкбанк – Цветан Соколов, който разкри, че най-вероятно ще премине в италиански клуб през следващия сезон.

„На 99% се махам от Турция и причината е самата ситуация в Турция с тези бомби, с тези атентати. Просто няма как аз и семейството ми да живеем спокойно там", каза той.