на живо

Платини: Парите ми бяха изплатени по договор с ФИФА (ВИДЕО)

Getty Images

Президентът на УЕФА Мишел Платини заяви, че изплатените му два милиона швейцарски франка, фигуриращи като обвинение в делото Блатер, са били в съответствие с негов договор с ФИФА.

"Що се отнася до преведените пари на моя сметка, то това са пари за работа, която аз извърших по договор с ФИФА. Аз съм доволен, че можах да изясня на властите всички детайли по това дело. Също така аз днес обявих на властите на Швейцария, че съм достъпен за разговор във всеки момент, нали живея в тази страна," заяви Платини.

Швейцарската прокуратура на 24 септември възбуди углавно дело срещу президента на Международната федерация по футбол (ФИФА) Сеп Блатер по подозрение в престъпна небрежност и злоупотреба. Освен това Блатер "се подозира в незаконно плащане на шефа на УЕФА Мишел Платини на сума в размер на 2 милиона швейцарски франка от средствата на ФИФА уж за свършена работа в периода януари 1999 - юни 2002 година и преведена през февруари 2011 година," съобщи швейцарската прокуратура.

Адвокатът на Блатер Ричард Калън увери, че ще бъдат предоставени доказателства, че спорен договор с Карибската футболна федерация, сключен през 2005 година, е сключен законно. "Господин Блатер съдейства на властите и сме сигурни, че когато швейцарските власти се запознаят подробно с документите и доказателствата, ще видят, че договорът е подготвен и сключен напълно според правилата," заяви той.