на живо

По-малък бюст = повече титли (ВИДЕО)

Николета Маданска представя акцентите от света на спорта

По-малък бюст = повече титли (ВИДЕО)

Новата шампионка на "Уимбълдън" се казва Симона Халеп. 27-годишната румънка буквално прегази Серина Уилямс във финала – победи я за по-малко от час, убедително 6:2, 6:2. Така Халеп спечели първа титла от "Уимбълдън" и втора от Големия шлем.

Снимка: Getty Images

В началото на своята кариера Симона Халеп стана известна не толкова с играта си, колкото с големите си гърди. Бюстът ѝ тежи цели 12 килограма и ѝ създава физически дискомфорт, което я кара да прибегне до операция за намаляването му. Халеп твърди, че големите гърди не само пречат на играта й, но са причина и за контузии вследствие от претоварване на гръбначния стълб. Оказва се, че бюстът на състезателката е толкова голям, че значително забавя замаха на ръката ѝ.

Снимка: Getty Images

Така на 18 години румънката намалява драстично гръдната си обиколка. Определя го като най-голямата жертва в името на тениса, но с днешна дата е щастлива от това решение, което предизвика бурна реакция в Румъния, където обявиха бюста на Халеп за част от културното наследство на ЮНЕСКО и организираха подписка "Спасете чудесата на света". Халеп обаче не се трогна и вече изглежда различно. И печели трофеи. Критиката я определя като много по-уверена отпреди. Самата тенисистка пък споделя в свое интервю: "Не харесвах гърдите си и в ежедневието. Бих се подложила на същата операция, дори и да не бях спортист."

Снимка: Getty Images

Междувременно една от най-култовите фигури в британския футбол обяви, че слага край на своята кариера. Става въпрос за високия 201 сантиметра нападател Питър Крауч.

Краучи, както го наричат феновете, окачва бутонките на 38-годишна възраст. Ще го помним винаги с танца на робота - движенията, които измисли след един гол за националния отбор на Англия в контрола преди световното от 2006 г.

Снимка: Getty Images

Той винаги е имал нестандартна физика за футболист - ръст от 201 см и тегло около 70 кг. Въпреки че игра за доста британски клубове – "Ливърпул", "Тотнъм", "Астън Вила", както и на две световни първенства, Краучи не получи световно признание, но години наред бе една от най-колоритните фигури във Висшата лига. За него феновете на противника пееха, че "главата му е в облаците", а "краката му стърчат от леглото". Неведнъж и два пъти Крауч е бил подиграван и за съотношението на своя ръст и килограми. Питър приемаше с усмивка шегите с него. Не се взимаше насериозно, с което ставаше още по-симпатичен на всички.

След 12 години заедно с Кубрат Пулев, певицата Андреа намекна за раздяла със следния статус в Инстаграм профила си: "Твърде съм млада за сватба и съм твърде стара, за да участвам в детински игри. Наслаждавам се на необвързания живот", написа Андреа на английски.

Факт е, че в профила на фолкдивата са предимно нейни снимки и няма нито една, на която да е в компанията на Кобрата. 

Какво накара Серина Уилямс да направи една по-различна фотосесия и защо тенис легендата Борис Бекер продаде трофеите си на търг? Отговорите във видеото.