на живо

Победа за Стойчев и Тренто

Самуеле Папи от Пиаченца с впечатляващ рекорд

Facebook

Воденият от Радостин Стойчев отбор на Диатек Трентино (Тренто) записа трета победа от началото на сезона в италианското първенство. В последен мач от междинния, четвърти кръг шампионите се наложиха с 3:0 (25:21, 25:18, 25:14) над ЛПР (Пиаченца) пред малко повече от 2400 зрители по трибуните.

Началото бе трудно за домакините, като при техническото прекъсване гостите от Пиаченца имаха аванс от две точки (12:10). Тогава Радо Стойчев повиши тон на своите играчи, но реакцията им бе мигновена и пасива бързо бе заличен.

Така след като Трентино спечели първия гейм, волейболистите на тима нямаха особени проблеми в следващите две части и приключиха срещата за 1 час и 12 минути.

За най-полезен в двубоя бе избран Филипо Ланца, който реализира 19 точки (2 аса, 2 блокади, 58% в атака). Митар Джурич добави 11 (58% в нападение), а аржентинският център Себастиан Соле остана с 10 (1 ас, 4 блокади, 83% в атака). Българският разпределител Георги Братоев се появяваше като резерва във втория и третия гейм без да запише точка.

Капитанът на гостите Христо Златанов започна като резерва, включи се във втория гейм и остана на терена в третия. Той не успя да се разпише, но помогна в посрещането с 36% позитивно и 9% перфектно от 11 отиграни топки. Сърбинът Дражен Любурич направи 10 точки (48% в атака), а легендата Самуеле Папи мина кота 8000 точки (измежду редовен сезон и плейофи), след като отбеляза 3 (1 ас, 29% в нападение) и вече има 8001.

Във временното класиране Трентино се завърна в тройката, като заема трета позиция с 9 точки. ЛПР (Пиаченца) е на девето място с 3.