на живо

Победоносен Пасков и разочаровани джудисти се прибраха у дома (ВИДЕО)

След голямата си победа в Рио Панчо Пасков беше посрещнат като шампион

bTV

Участниците на олимпийските игри в Рио де Жанейро - фехтовачът Панчо Пасков и джудистите Ивайло Иванов и Янислав Герчев, се прибраха на българска земя. 

При пристигането си на летище "София" спортистите бяха изненадани от свои близки и фенове. Най-голяма беше агитката, която с нетърпение очакваше младия фехтовач Пасков. 


22-годишният сабльор постигна най-големия успех в кариерата си, след като в първия кръг в Рио надви световния шампион за 2015 г. и носител на 7 световни титли - Алексей Якименко (Русия) с 15:14 туша. 

Снимка: bTV
"Уникално! Всяка една победа на човек от топ 10 е нещо много голямо. Радвам се, но съм със смесени чувства, защото в следващия бой не можах да се събера по същия начин, да се концентрирам и затова не мога да кажа, че съм напълно доволен", заяви Пасков на пристигане. 

Дебютантът на олимпийски игри отпадна във втория кръг от германеца Матиас Сабо с 6:15 туша.
Снимка: Getty Images
"Трябва упоритост и много тренировки все още, за да може да постигаме и да вървим все по-нагоре. Ние отидохме за тази победа и се радвам, че се случи - колкото и да беше изненадваща", добави още младият фехтовач. 

Видео с изказването на Панчо Пасков:

Джудистът в категория до 81 кг. Ивайло Иванов от своя страна беше категоричен, че успехите на български спортисти сплотяват народа, а така той е по-силен. 

Иванов отпадна на 1/4-финал от американеца Травис Стивънс, а в репешажа за бронзов медал загуби от италианеца Матео Маркончини. Преди това българският представител победи холандеца Франк де Вит и южнокорееца Сьонсу Ли. 
Снимка: Getty Images
"Сплотихме България като цяло. Имаше много хора, които се радваха. Сплотени сме и сплотени сме по-силни. Може би не бяхме дотолкова готови за толкова голям форум", каза Иванов при пристигането си. 

Видео с изказването на Ивайло Иванов:

Другият български джудист на олимпийските игри Янислав Герчев пък отпадна на 1/8-финал от грузинеца Амиран Папинашвили и на прибиране видимо разочарован заяви: 
"Надявах се на медал в интерес на истината. Не съм доволен. Исках медал при всички положения, но това е спортът." 

Видео с изказването на Янислав Герчев: