на живо

Почивка с мисъл за добрата форма и новите съчетания

След тежкия сезон българските гимнастички избраха Банско, за да "презаредят батериите"

Активна почивка, мързелуване и часове около басейна - това си заслужиха българските гимнастички след изключително успешния сезон и спечелените отличия.

Дни след световното първенство, на което ансамбълът спечели сребърен и бронзов медал, а индивидуалните ни представителки - две квоти за олимпийските игри в Токио през 2020 г., момичетата пристигнаха в Банско, за да "презаредят батериите" преди новите предизвикателства. 

В началото на следващата година те ще представят нови композиции, с които ще се борят за медал от най-важното състезание за всеки спортист - олимпийските игри.

"В момента сме в процес на търсене на нови музики. Нашата треньорка ще ни направи още по-силни композиции от тези", заяви капитанът на ансамбъла - Симона Дянкова.

"И за спорт си говорим, но гледаме да си починем, да излезем за малко от тази атмосфера и да вземем възможно най-много от тези две седмици", допълни Невяна Владинова. 

Въпреки че сега почивката е на първо място, момичетата не спират да следят и за добрата си форма. Те се опитват да не прекаляват с вкусотиите, за да се чувстват добре, когато отново облекат триката. 

"Позволяваме си от време на време да хапваме и някои нездравословни неща. В почивката гледаме да се храним по-добре, защото не тренираме и можем да качим килограми. Във всяка стая има кантар", разкри Мадлен Радуканова.