на живо

Показаха официалната топка на Евро2016 (СНИМКИ)

Зидан пусна кадри на коженото кълбо в Instagram

Официалната топка на Европейското първенство по футбол във Франция през 2016 направи своя дебют не къде да е, а в официалния Instagram профил на един от най-обичаните играчи в света - Зинедин Зидан.

"За мен е чест да ви представя "Beau Jeu" - официалната топка на Евро2016", написа бившият френски национал.

"Beau Jeu" в буквален превод означава 'красива игра' и производителите ѝ обещават тя да бъде истинско бижу на първенството през 2016. Топката е разработвана 18 месеца, като дизайнът е базиран на любимата и подложена на всякакви тестове топка "Brazuca" от Световното първенство през 2014 г. в Бразилия. Върху нея са съчетани цветовете на националния флаг на страната домакин Франция - синьо, бяло и червено.

Официалната топка ще бъде предоставена на всички национални отбори, участващи в ЕВРО 2016 най-късно до края на ноември 2015. Състезателите ще имат възможност да се запознаят с топката през оставащите 6 месеца до началото на Шампионата. Няколко световни звезди на футбола вече имаха възможност да тестват "Beau Jeu" и споделиха мнения за нейните качества.

"Вече играх с "Beau Jeu" на няколко тренировки и я тествах при далечни изстрели, пасове и дрибъл, и е просто брилянтна. Нямам търпение първенството да започне", бе категоричен нападателят на Уелс Гарет Бейл.

Тагове:

Евро2016 топка