на живо

Полуфиналистите в Лига Европа оставиха всичко за реваншите (ВИДЕО)

bTV Action ще излъчи Севиля - Шахтьор (Донецк)

Гол в добавеното време донесе крехка преднина на Виляреал срещу Ливърпул след първия полуфинален мач от Лига Европа.

И в двата лагера са единодушни, че реваншът в Англия ще бъде повече от вълнуващ.

"В един мач имаш 90 минути, за да вкараш или допуснеш попадение. В този случай успяхме да вкараме в последния момент. За щастие ние отбелязахме. Не мога обаче да кажа, че сме победили благодарение на късмета. Играхме добре и заслужено стигнахме до успеха.", каза наставникът на Виляреал Марселино Гарсия Торал.

"Честно казано, това е първият мач. Първата ми мисъл бе, че съжалявам, но това не е краят, трябва да дойдете на "Анфийлд", а ние ще сме готови. С помощта на нашите фенове можем да го направим, но моля ви не сравнявайте мача с този с "Борусия". Нещата са възможни с 1:0, не е най-големият резултат на света. Виляреал знае много повече за нас и те ще демонстрират уважение"., сподели старши треньорът на Ливърпул Юрген Клоп.

Уважение един към друг показаха и двамата треньори, които вчера се спречкаха на тъчлинията. Между тях възникна спор заради груб фаул на Лукас Лейва срещу Томас Пина. В крайна сметка настроението на Клоп и Торал не се развали и те се помириха с прегръдка.

Пресконференцията след двубоя не мина без смях с немския наставник. Клоп отговори на въпрос на испански журналист, без помощта на преводач. Впоследствие се оказа, че треньорът на Ливърпул наистина е разбрал правилно какво са го попитали... и той го отпразнува подобаващо.

Накрая на срещата с медиите Клоп попита преводача дали ще идва на „Анфийлд" и остана леко разочарован от отрицателния отговор, който получи.

В другия полуфинален мач тимът на Севиля за пореден път доказа, че Лига Европа е неговият турнир. След 2:2 и безценни два гола на чужд терен срещу Шахтьор „андалусци" предвкусват финала.

„Може би става въпрос за липса на опит. Говорят, че Шахтьор е опитен отбор, но да не забравяме, че Севиля участва в друг шампионат, често играе с Реал, Барселона и Атлетико. Като цяло съм доволен от мача, а резултатът 2:2 ни оставя шансове, тъй като навън играем добре"., заяви Мирча Луческу, наставник на Шахтьор (Донецк).

"Шансовете на съперниците са 50 на 50. Като цяло нищо в тази първа среща не ме учуди. Мисля, че следващата седмица ни чака нещо подобно и срещата в Севиля ще прилича на тази. В Лвов и двата тима оползотвориха само 50% от моментите си.", коментира старши треньорът на Севиля Унай Емери.

Реваншът между Севиля и Шахтьор ще бъде излъчен пряко по BTV Action в четвъртък от 21:30 часа.

Тагове:

Лига Европа