на живо

Поредно признание за Златните момичета (ВИДЕО)

Родната федерация по художествена гимнастика награди шампионките и техните треньори

Олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика си спомниха за първите си трепети в спорта и за първите си треньори. На специална церемония федерацията награди златните медалистки, техните треньори - Весела Димитрова и Михаела Маевска, както и личните им треньори и спортните клубове, допринесли за тяхното израстване през годините.

Усилията на грациите в момента са насочени към "мастър клас" спектаклите в чужбина. Нещо, което до този момент не е правено от друг ансамбъл.

"За мен това е наистина една от най-специалните церемонии. На 2 януари за втори път се разболях от коронавирус и тогава реших да се направи нещо за клубовете и треньорите, които са изградили олимпийските шампионки от ансамбъла. Вярвам и знам, че треньорите са тези, които отварят вълшебната врата към този спорт на малките момиченца. Те са нещо специално, те са учители, които показват пътя на децата към голямата кариера.", заяви президентът на родната федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

Снимка: Lap.bg

Златните момичета все още се вълнуват от спечелената титла в Токио и се връщат към триумфа, макар че оттогава минаха повече от 6 месеца.

"Когато гледаме клипчета, се вълнуваме много. Искаме да благодарим на г-жа Раева за тази церемония, защото нашите треньори са важна част от пътя ни и от този успех.", заяви капитанът на ансамбъла Симона Дянкова.

Тагове: