на живо

Португалия се радва, Италия пак разочарова

"Мореплавателите" постигнаха лесен успех, но с малък резултат

Reuters

Португалия постигна лесна победа в първия си мач от турнира Лигата на нациите. Съперник на актуалните европейски шампиони беше тимът на Италия, който обаче отново разочарова с представянето си. "Мореплавателите" успяха да вкарат само 1 гол, но през повечето време от срещата действията се развиваха в наказателното поле на "Скуадрата".

В тима на Португалия липсваше Кристиано Роналдо, който не получи повиквателна за двубоите. Това обаче не попречи на съотборниците му да се раздадат на терена. 

Първото полувреме не бе особено атрактивно. Бернардо Силва пропусна най-добрата възможност за домакините в 27-ата минута, след като топката бе изчистена от гол линията след негов удар. 5 минути по-късно Калдара не успя да изчисти добре топката и нацели собствената си греда.

Снимка: Reuters

Играчите на Португалия поискаха и дузпа през частта, но съдията не посочи бялата точка.

Второто полувреме бе изцяло под диктовката на Португалия. За това допринесе и ранното попадение. В 48-ата минута Андре Силва се разписа след пас на Брума.

Бернандо Силва пропусна следващата добра възможност за домакините, а Пици и Ренато Санчес също изтормозиха Джанлуиджи Донарума.

Така Италия остава без победа в групата си. Португалците водят в класирането с 3 точки, а Полша са втори с 1 точка от 1 мач.