на живо

Последни часове на подготовка за европейските игри (ВИДЕО)

Гимнастичките ни заминават утре за Минск

Отборът ни по художествена гимнастика заминава за eвропейските игри в Минск с надежда за нови големи постижения. Надпреварата в дисциплината ще се проведе на 22 и 23 юни.

Националният ни отбор получи последни напътствия преди да излети утре рано сутрин за беларуската столица. Там ансамбълът ни ще представи за пръв път усложнената композиция с пет топки.

"Чувстваме се добре. Мисля, че подготовката ни мина нормално. Вече нямаме търпение да заминем за това състезание, тъй като ни е много интересно. За първи път отиваме на европейски игри, ще усетим от атмосферата им. Надявам се да се представим добре. Целите ни винаги са едни и същи - да си представим композициите по възможно най-добрия начин. Композицията ни с топки е доста променена и се надявам да се хареса на публиката", заяви капитанът на ансамбъла - Симона Дянкова.

Заедно с ансамбъла за Минск лети и Катрин Тасева, която пък ще изиграе ново съчетание с лента.

"Очакванията са доста големи към мен като цяло, защото може само по една гимнастичка от страна да участва. Съответно шансът за медал е много по-голям. Направихме едно малко по-раздвижено съчетание, специално за публиката в Баку. Все пак трябва да ги уважим, няма как. Все пак там е световното първенство", сподели Катрин Тасева.

Тагове:

@