на живо

Преди финала на Евро 2016

80 хил. зрители на "Стад дьо Франс" очакват новия европейски шампион

Getty Images

Тази вечер е големият финал на Евро 2016. Португалия и Франция излизат на "Стад дьо Франс" пред 80 хил. зрители, за да определят новия шампион на Европа.

Още при пристигането си в Париж вчера френският отбор бе посрещнат от стотици фенове. "Петлите" ще се опитат да спечелят трета европейска титла в историята си, а селекционерът Дидие Дешан най-вероятно ще избере същия титулярен състав, с който победи Германия на полуфиналите.

"Когато приех работата в националния отбор, го направих заради моменти като този. Предстои ни мач за европейската титла, но се нуждаем се от спокойствие и концентрация. Не можем да решим проблемите на френския народ, но ако спечелим, поне ще намалим тревогите на хората", каза националният селекционер на Франция.

Всички погледи отново са насочени към лидера при голмайсторите Антоан Гризман, който има 6 попадения. За нападателя мачът е по-специален, тъй като един от дядовците му е португалец.

"От началото на турнира преживяваме нещо изумително, особено от човешка гледна точка. Искаме да завършим това приключение по най-добрия начин", заяви вратаря на "петлите" Уго Лорис.

Добрата новина за селекционера на Португалия Фернандо Сантош е, че Пепе е възстановен от контузия: "Имаме сили за нещо историческо. Не съм съгласен с мнението, че не заслужаваме да сме на финал. Мисля, че можем да се приберем с купата."

Португалците, разбира се, ще разчитат на голямата си звезда Кристиано Роналдо, който обаче никога не е отбелязвал гол на Франция.