на живо

Преди Манчестър Юнайтед - Борусия (Дортмунд)

Мачът ще бъде предаван пряко по RING от 15:00 часа, както и на Voyo.bg

Манчестър Юнайтед – Борусия (Дортмунд) е откриващия мач в тазгодишното издание на „Интернешънъл чемпиънс къп”. Домакин на срещата ще бъде „Шанхай Стейдиъм” в Китай.

Сблъсъкът между англичани и германци започва в 15:00 часа и ще бъде предаван пряко по телевизия RING и на онлайн платформата VOYO.BG

Новият наставник на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо започна стабилно престоя си на „Олд Трафорд”, записвайки победа с 2:0 над Уигън. Този двубой бе неофициален дебют както за Моуриньо, така и за две от новите попълнения - арменския халф Хенрих Мхитарян и котдивоарския централен защитник Ерик Баи

Снимка: Getty Images

Мачът срещу Борусия ще бъде първото по-сериозно изпитание за португалския специалист начело на „червените дяволи”.

Този двубой ще бъде по-специален за двама футболисти на английския тим – Хенрих Мхитарян и Аднан Янузай. Те са бивши играчи на "жълто-черните" и пазят добри спомени от престоя си на „Сигнал Идуна Парк”.

Янузай бе под наем в германския тим през миналия сезон, докато Мхитарян бе в Дортмунд от 2013 г., преди това лято да подпише с гранда от Манчестър.

Снимка: Getty Images

Юнайтед направи изключителен трансфер, привличайки Златан Ибрахимович. Шведът обаче не пътува с отбора за турнето в Китай, защото получи допълнителна почивка от треньорското ръководство. 

Снимка: Getty Images

В редиците на Борусия също има един футболист, който е играл за "червените дяволи" - Шинджи Кагава, който в момента се наслаждава на втория си престой в тима. Той напусна Юнайтед през 2014 г.

Наставникът на немците Томас Тухел пое отбора през 2015 г. след преминаването на Юрген Клоп в Ливърпул. Само за няколко месеца младият треньор изведе отбора до второ място в Бундеслигата и до четвъртфинал в Лига Европа, който загуби драматично именно от предшественика си Клоп.

Снимка: Getty Images

Тимът от Дортмунд сътвори една от сензациите в този трансферен прозорец - привлече немския национал Марио Гьотце.

24-годишният футболист се завръща на "Сигнал Идуна Парк", след като изкара три неособено успешни сезона в Байерн (Мюнхен). Договорът му е до лятото на 2020 г.

Снимка: Getty Images

Сред звездите на Борусия е Пиер-Емерик Обамеянг. Само за изминалия сезон той отбеляза 39 гола в 46 мача във всички турнири. Роденият във Франция габонски национал бе изпреварен в голмайсторската класация на Германия само от Роберт Левандовски.

Големият отсъстващ в състава на Тухел е Марко Ройс, който се контузи няколко седмици преди началото на Евро 2016. Той все още се възстановява и не пътува с отбора за Китай.

Манчестър Юнайтед и Борусия (Дортмунд) са се срещали шест пъти помежду си, а всичките мачове са в европейските клубни турнири.

Последният им сблъсък е през 1997 г. на полуфинал в Шампионска лига. Германският отбор печели и двата мача с по 1:0 и в последствие триумфира с титлата в турнира.

Юнайтед имат три победи срещу "жълто-черните", а последната е през 1964 г., когато „червените дяволи” печелят с 4-0 на „Олд Трафорд” в турнира за Купата на Междусъюзническите градове.

Тагове:

футбол ICC 2016