на живо

Предизвикателството да влезеш в дома на Ивет Лалова

Гледайте филма "Живот на спринт" на Димитър Тасев, част от bTV Репортерите, днес след централната емисия новини

Ивет Лалова не е само изключителен атлет. Това е ясно след куп отличия и в навечерието на петото ѝ участие на олимпийски игри. Ивет Лалова е вдъхновение и пример за всички, тръгнали по нейния път.

Колкото и пъти да сме виждали седмата най-бърза жена в света на 200 м, винаги остава един въпрос - Какъв е съкровеният свят на Лалова? Онзи, в който търси комфорта след поредното силно бягане на пистата. За пръв път тя допуска телевизионен екип в дома си в Италия, за да разкаже за него и за уморителните тренировки, които са в основата на страхотното ѝ представяне през всичките тези години.

Филма на Димитър Тасев и оператора Николай Кънчев "Живот на спринт", част от поредицата bTV Репортерите, може да гледате днес (14 декември) пряко по bTV веднага след централната новинарска емисия.

Снимка: bTV

"Беше предизвикателство, защото много трудно я убедих, че ще бъде добър филмът, който сме подготвили, че ще бъде добре направен. След много разговори най-накрая се съгласи. Благодаря на нея, на нейното семейство, на екипа, с който работи. Мисля, че наистина се получи добре. Преди 15 години тя счупи най-здравата част в човешкото тяло. Въпреки това тя се завърна. Сега е по-бърза от всякога, по-симпатична от всякога и в най-добрата си форма. Тренира за пети олимпийски игри", разказа Димитър Тасев в предаването "Тази събота".

Той успя не само да посети дома ѝ, но и да се включи в тренировките за предстоящия сезон, в който "черешката на тортата" ще бъдат олимпийските игри в Токио през лятото.

Снимка: bTV

"Беше ми много трудно, защото нейният режим е доста сериозен. Нейната подготовка не е само това, което прави на стадиона. 24 часа в денонощието тя внимава какво яде, какво пие, как се движи. Много е трудно да бъдеш професионален спортист. Бяхме и в дома им. По-различна е там, на стадиона е напълно концентрирана. В дома им е вече коледно настроение, украсили са елхата заедно със съпруга ѝ Симоне и страхотното куче Болт. Направили са една уютна коледна атмосфера. Ивет дължи да отбележи, че Италия е само половината от мястото, на което живее. Там се чувства спокойна да тренира, но си чувства София като истински дом. Тук може да се забавлява. И е разпределила дните си по равно - в Италия и в България", споделя още репортерът на bTV.

Не пропускайте "Живот на спринт", част от поредицата bTV Репортерите, тази вечер след централната емисия новини на bTV.

Тагове:

Ивет Лалова