на живо

Председателят на комисията по феърплей: Скандалът с Косово започна от чуждо знаме

"Съмнявам се от УЕФА да затворят стадиона за мача с Англия", каза ген. Васил Василев

Председателят на комисията по феърплей: Скандалът с Косово започна от чуждо знаме

Председателят на комисията по етика и феърплей към Българския футболен съюз - ген. Васил Василев, изрази своите съмнения, че от УЕФА ще затворят частично или напълно националния стадион "Васил Левски" за мача на "лъвовете" срещу Англия през октомври.

От европейската комисия започнаха разследване заради расистки обиди към гостите. Според Василев до най-крайната санкция няма да се стигне, а самият скандал е започнал от косовската агитка, която е опитала да издигне знаме на трета страна.

"По всички стадиони това нещо го има, когато се играят по-напрегнати мачове. Когато дойдоха косовските запалянковци в България и е трябвало да влязат в стадион "Васил Левски", се е получил сигнал, че те искат да внесат забранени предмети, с които да се наруши обществения ред, най-вече знамена на чужда държава. Мачът се проведе съвсем нормално, но в стадиона се е намирало един или няколко представители на една неправителствена организация, която помага на УЕФА и се бори срещу евентуална употреба на расизъм. Делегатът на мача не е записал в доклада си, че е чул такива скандирания, но представителят е заявил на делегата, че такива има. Възможно е да наложат някаква глоба на България, но чак затваряне няма да сe стигне", каза той в предаването "Тази неделя".

Снимка: Lap.bg

Генерал Василев определи новината, че селекционерът на националния отбор до 18 години Ангел Стойков е набил двама от своите футболисти, за фалшива.

По казуса "Черно море" той заяви, че няма как комисията сама да се сезира за изгонените шестима играчи на тима, които, според публикации в медиите, са показали незадоволителни резултати на полиграф във връзка с манипулиране на резултати.

"Във футболния съюз няма постъпило нищо във връзка с тези журналистически публикации. Георги Илиев казва, че е долна лъжа. Има ли някакъв сериозен материал за доказване? Просто тук се пишат безотговорни неща. Има честна игра, и то добре се поддържа тази честна игра", завърши той.