на живо

Представители на 6 страни мериха сили на турнир по плажен волейбол в Камчия

Руско-българска двойка спечели при дамите, а играчи от Бяла - при мъжете

Международният турнир по плажен волейбол Камчия 2018 за 11-а поредна години изправи едни срещу други любителите на красивия спорт. 32 мъжки и 23 женски отбора премериха сили в най-голямото състезание в България. Тридневният международен турнир бе организиран от волейболен клуб "Софийски университет" с подкрепата на Департамента по спорт към Софийски университет и предостави възможност за среща на отбори от Румъния, Ливан, Дубай, Русия, Република Македония и градове от цяла България. 

При жените на трето място се класираха варненките Виктория Веселинова от ВК "Перун" и Десислава Тодева от ВК "Спартак". На второ място остана друг варненски отбор – Стефани Кьосева и Екатерина Александрова. Шампион на турнира стана смесеният отбор с руско-българско участие – Кира Савелева и Йоана Калфинова, които изиграха и рекордните 10 мача, за да триумфират на призовото първо място.

При мъжете надпреварата беше още по-оспорвана. На трето място се класираха ветераните от Варна Евгени Петков и Любомир Стойков, които в драматичен мач направиха обрат срещу отбора на Ливан и спечелиха с 2:1. На второ място останаха миналогодишните шампиони от Варна Калоян Канев и Милен Стоянов.

Призовото първо място заеха момчетата от Бяла Лъчезар Стоименов и Димитър Василев в изключително драматичен и напрегнат мач. Те лесно спечелиха първия гейм, но варненци дадоха сериозен отпор във втория, който завърши с рекордния за турнира резултат 34:32 за тях. В тайбрека Василев и Стоименов удържаха победата след атрактивна и сърцата игра и триумфираха в най-големия турнир по плажен волейбол, организиран в България.

Наградите за Най-полезни играчи заслужиха представителката на Русия Кира Савелева и Лъчезар Стоименов.