на живо

Треньор и играчи на Ювентус не смятат да са жертви на Барса (ВИДЕО)

Буфон, Бонучи и треньорът Алегри говориха пред медииите

На пресконференцията на Ювентус преди финала в Шампионска лига играчите на италианския тим, които застанаха пред медиите бяха вратарят Буфон и Леонардо Бонучи. Те отговориха търпеливо на въпросите на журналистите като някои от най- важните изказвания бяха следните:

Въпрос : Колко пъти си мечтал да играеш финал в Шампионска лига?

Буфон: През цялата ми кариера това е било голяма цел за мен. Първоначално не вярвах, че тази година ще успеем да стигнем до тук, защото сезонът започна трудно с нов треньор и някои по-слаби наши мачове. После обаче нащата се развиха добре и сме приятно изненадани, че сме тук.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Въпрос: Дали утре ще има повече емоции или повече тактика в мача?

Буфон: Със сигурност ще има много емоции, но отборите разполагат с опитни играчи и те са способни да ги овладеят, за да спазят тактическите указания и да действат дисциплирано.Десетина, петнайсет минути след началото на мача ще видим кой се справя по-добре.

Въпрос: Къде е уязвим отборът на Барса?

Буфон: На терена се решава всичко. В един мач печели този, който направи по- малко грешки. Барса е фаворит заради играчи като Меси, Неймар и Суарес, но и ние разполагаме с класни играчи и нямаме намерение да бъдем само жертви на терена утре вечер.Ще търсим своя шанс.

Въпрос: Изминаха 30 години от трагедията на "Хейзел", това ще играе ли роля преди мача утре?

Бонучи: Паметта на жертвите там бе почетена наскоро.Ще посветим евентуалната си победа на загиналите тогава, но в мача утре ще бъдем концентрирани само за надиграването с Барса, за да можем да спечелим. Относно това, че съперникът е смятан за фаворит, ще кажа само, че на терена ще излезем 11 срещу 11 и в един мач е възможно да се случи всичко.

Наставникът на Ювентус Алегри сподели: " Първоначално искахме да стигнем до четвъртфинал, а сега сме тук за финала. Нещата се промениха. Сега пак променяме целта и искаме да спечелим купата.

Въпрос: Как ще спрете Меси, Неймар и Суарес ?

Алегри: Това е въпросът, който чувам най-често. Всички питат как ще ги спрем, но ние сме подготвени и не мислим само да се браним, а ще атакуваме и искаме да вкарваме голове.

Въпрос: Бяхте треньор на Милан, когато играхте срещу Барселона преди две години. Сега тактиката същата ли ще бъде?

Алегри: Не. Сега играем срещу различен тим на Барселона. Сега Шави няма да е титуляр и нападателите на Барса са различни от тези преди две години. Няма място за такива сравнения.

Въпрос: Чувствахте ли се, този сезон, като аутсайсдер на треньорския пост, по подобие на Луис Енрике в Барса в трудна първа година начело на отбора.

Алегри: Не е лесно да си мениджър на велик тим, когато започваш сезона с него. Отвътре нещата изглеждат различно в сравнение с това, което се възприема от феновете навън. Трудно е, и Луис Енрике е преживял сигурно подобни неща този сезон, утре ще видим кой от нас  двамата ще е по-щастлив да спечели.Всичко се решава в един мач, в един финал, и ние няма да имаме право на поправителен. Трябва да сме на високо ниво в тактическо и кондиционно отношение, за да спечелим. Искам да кажа обаче, че досега за Ювентус  сезонът беше изключителен. Станахме шампиони и спечелихме купата на Италия отново след дълги години прекъсване.Сега ще дадем всичко от себе си, за да  победим утре и да стигнем до требъл. Дано успеем", завърши изказването си Алегри.

Вижте някои от важните моменти от пресконференцията на Ювентус: