на живо

Президентът Плевнелиев приветства Христо Стоичков и гостите му (ГАЛЕРИЯ)

Световнтите звезди наблюдаваха смяната на караула пред президентството

Броени часове остават до дългоочаквания мач по случай 50-годишния юбилей на Христо Стоичков. Участие в него ще вземат някои от най-големите имена в историята на българския и световния футбол. Мегаспектакълът "50 години номер 8" е тази вечер на стадион "Васил Левски" от 18 часа и ще бъде предаван пряко по bTV Action.

Часове преди шоуто Христо Стоичков и част от гостите му бяха на посещение при президентът Росен Плевнелиев, а след това наблюдаваха и смяната на караула. Държавният глава удостои Камата с почетен знак на президента на Република България за изключителния му принос към България и развитието на българския спорт, за особени заслуги към европейския и световния футбол, за социална ангажираност и подкрепа на обществено значими каузи, както и по повод неговата 50-годишнина. 

В следващите часове пък им предстои подготовка за голямото шоу, което със сигурност ще се превърне в едно от най-емоционалните спортни събития у нас в последните години, а може би и изобщо. По трибуните на стадион "Васил Левски" ще има 40 хил. зрители, които ще видят на терена играчи като Паоло Малдини, Чики Бегиристайн, Карлос Валдерама и много, много други. Част от тях застанаха и пред камерата на bTV, за да споделят спомените си от срещите със Стоичков.

Снимка: Ладислав Цветков

Заради огромния мащаб на събитието - затварят се за движение булеварди и улици около стадиона. По ул. "Генерал Гурко", бул. "Драган Цанков" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" ще бъде въведен специален пропускателен режим.

Снимка: bTV