на живо

"Гладбах" ще играе пред фенове дори Бундеслигата да е при закрити врата (СНИМКИ)

Запалянковците започнаха интересна инициатива

Няма точна дата за подновяването на Бундеслигата. Оптимистичните прогнози са едно от най-интересните футболни първенства да бъде възобновено през май, но с мачове при закрити врати.

В "Борисия" Мьонхенгладбах обаче едва ли ще усетят с пълна сила липсата на феновете по трибуните, защото привържениците имат идея. 

На трибуните ще бъдат поставени картонени фигури с лица на привърженици на "жребчетата". Всеки фен може да "бъде" на "Борусия Парк" срещу 19 евро.

Картонените фигури се правят от две местни фирми, а вече са отпечатани повече от 1000 броя.

Един от инициаторите е Инго Мюлер. Той коментира, че "търсенето започна доста бързо" и изрази надежда, че "можем да изградим малка посещаемост за играчите".

Единственото футболно първенство в Европа, в което все още се играят мачове с публика е Беларус. Властите в страната не смятат за нужно да ограничават струпването на хора на едно място, но самите фенове вече се притесняват и след първоначалния ентусиазъм трибуните започнаха да остават празни. Затова преди около седмица "Динамо" Брест реши да замести истинските фенове с виртуални, а в интернет върви продажба на билети и за следващите двубои на тима.

bTV призовава: останете си вкъщи!.