на живо

Приказката на Пиронкова в Париж приключи

Българката даде всичко от себе си, но не успя да победи Саманта Стосър

Getty Images

Цветана Пиронкова загуби мача си от четвъртфиналите на "Ролан Гарос". Най-добрата ни тенисистка отстъпи с 4-6, 6-7 на 24-та в световната ранглиста Саманта Стосър след един час и 47 минути игра на централния корт "Филип Шатрие".

Пиронкова игра с превръзка на левия крак. Оказа се, че тя е получила мускулно разтежение при победата над Агниешка Радванска в миналия кръг на турнира.

Въпреки това Пиронкова бе тази, която първа стигна до пробив в мача. Тя поведе с 2-1, но в следващия гейм позволи изравняване в резултата.

Последва трети пореден пробив, след което Пиронкова натрупа крехка преднина от 4-2. Българката не се възползва от преимуществото си, позволявайки на Стосър да запише четири поредни гейма и да спечели първия сет с 6-4.

Във втората част Пиронкова отново проби за 2-1, след което поведе с 3-1. Стосър успя да изравни за 3-3. Последваха няколко гейма, в които и двете успяха да спечелят подаванията си. Това доведе втория сет до тайбрек.

В него българката пропусна две възможности за спечелване на частта. Стосър се възползва от грешките на Пиронкова и успя да измъкне сета с 7-6, с което си осигури и победата в мача.

Цветана Пиронкова напуска "Ролан Гарос" с 430 точки за световната ранглиста и 294 000 евро от наградния фонд. 

На полуфиналите Стосър ще играе срещу поставената под номер 4 в схемата на турнира Гарбине Мугуруса (Испания), която победи Шелби Роджърс от САЩ със 7-5, 6-3.