на живо

Прохазка: Победите ни носят самочувствие, но не говорим за титла (ВИДЕО)

Според него привличането на Живко Миланов и Владимир Гаджев е направило Левски по-силен

bTV

Победите носят огромно самочувствие на футболистите на Левски, но в съблекалнята на отбора все още не се говори по темата за титлата от "А" група, заяви полузащитникът на "сините" Роман Прохазка. Той добави, че се чувства отлично в Левски и не съжалява дори за миг, че лятото не последва много от своите съотборници и предпочете да продължи кариерата си на "Герена". Или както самият той каза тогава, предпочете "да послуша сърцето си".

"Нормално е да се чувстваме по-уверени, когато побеждаваме. Точно такова е настроението в отбора, атмосферата е прекрасна и това е причината да печелим мачове. В началото на сезона не съм и мислил, че можем в този момент да бъдем на първото място. Имахме проблеми, но станахме по-силни с пристигането на Живко Миланов и Владимир Гаджев."

"Вече чувстваме, че можем да бием всеки", каза Прохазка, който спечели приза за най-добър футболист в "А" група през месец октомври.

"Първенството е интересно, защото всеки може да победи всеки. Има още много мачове до края и мисля, че целият сезон ще бъде интересен. Особено с наближаването на края. Ние обаче не си говорим за титла, сега основна тема в съблекалнята е предстоящият мач срещу Пирин. Това е труден противник, но същото важи за всички. Искаме да победим, но мачът ще бъде много труден", продължи той.

Прохазка не игра в мача срещу Локомотив Пловдив предния уикенд, защото се венча за своята дългогодишна приятелка Михаела. Словакът обяви категорично, че двамата искат да останат в България: "Живеем с Михаела повече от 1 година тук и на нея много й харесва. Тя също иска да остана тук и не мислим да се прибираме в Словакия. Никой не ме е карал да оставам в Левски. Решението си го взех самият аз и се радвам, че го направих".