на живо

Промоутърът на Джошуа: Мачът с Пулев ще е през пролетта

Еди Хърн: Програмата ни е ясна - първо Кличко, после Кобрата

Getty Images

Промоутърът на Антъни Джошуа Еди Хърн е доволен от решението на Международната боксова федерация да освободи британеца от задължителната защита на титлата във версия IBF срещу Кубрат Пулев. 

Световният шампион трябваше да се изправи срещу българския си претендент, но вместо това получи специално разрешение за мач-реванш срещу Владимир Кличко, който трябва да се състои не по-късно от 2 декември тази година. Победителят от този двубой ще трябва задължително след това да защитава шампионския си колан срещу Пулев.

Хърн разкри пред "Скай Спортс", че програмата на Джошуа е следната - първо мач с Кличко, а през пролетта двубой срещу Кобрата. 

"В момента с Антъни сме в такава позиция, че единственото, което можем да направим е да планираме мача с Владимир Кличко. Бъдещето на Джошуа е ясно, що се отнася до предстоящите му два мача - Владимир Кличко и после Кубрат Пулев през пролетта на следващата година", каза Хърн.

"За Джошуа е важно да има сигурен план и стабилност, защото боксът е спорт, в който нямаш право да бъркаш и аз съм му обещал, че това никога няма да се случи", допълни промоутърът.