на живо

Психолог ще помага на Кирьос за проблемите му на корта

Наказаният австралиец се съгласи да посещава сеанси, за да намали санкцията

Getty Images

Австралийският тенисист Ник Кирьос ще посещава спортен психолог, с когото ще работи за подобряване на поведението си на корта. Мярката е част от плана на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР), съобщават медии в родината му, цитирани от "Ройтерс".

Преди седмица Кирьос получи наказание да не излиза на корта в продължение на осем турнирни седмици и парична глоба, заради поведението му по време на на мача от втория кръг на състезанието в Шанхай срещу представителя на Германия - Миша Зверев. Тогава австралиецът очевидно не показа най-доброто от играта си по собствено желание и не затрудни съперника си.

При обявяването на наказанието от АТР съобщиха, че ще намалят санкцията на Кирьос, ако той се включи в техен "план за възстановяване" и посети лицензиран спортен психолог, с който да обсъди проблемите си.

Така най-вероятно той Кирьос ще бъде извън корта само три турнирни седмици. От АТР не разкриват повече подробности за своя "план за възстановяване", тъй като посещенията на тенисиста при психолог са строго конфиденциални.

21-годишният Кирьос в момента е 13-ти в световната ранглиста.