на живо

ПСЖ и Манчестър Сити не се победиха в прелюбопитен мач (ВИДЕО)

БГНЕС

Пари Сен Жермен и Манчестър Сити завършиха 2:2 в първи 1/4 финал от Шампионската лига, игран на Парк де Пренс в Париж. Двубоят ще се запомни както с многото голове, така и с комичните грешки при два от тях.

Мачът започна страшно динамично и Давид Луис получи жълт картон още в 13-та секунда. Гостите от Сити получиха изгоден свободен удар близо до наказателното поле, но не се възползваха. Скоро след това ПСЖ поиска дузпа при падане на Матуиди в наказателното поле. Съдията от Сърбия обаче показа, че играта трябва да продължи.

ПСЖ все пак получи дузпа в 13-та минута след падане на Давид Луис. Златан Ибрахимович обаче пропусна от 11-те метра - Джо Харт изби удара му.

Манчестър Сити откри резултата в 38-та минута. Автор на гола бе Кевин Де Бройне, който се възползва от бърза контра на отбора и пас на Фернандиньо. Особено комична при гола бе изявата на Давид Луис, който опита да избие топката с пета, но замахна във въздуха на близо метър разтояние от нея.

Още по-комично бе отиграването на Фернандо при изравнителния гол 3 минути по-късно. Джо Харт му подаде топката при удар от вратата. Фернандо бе на границата на наказателното поле, където Ибрахимович му отне топката и я насочи във вратата.

Адриен Рабио даде предимство на французите в 59-та минута, добавяйки топката във вратата след избиване на Джо Харт при корнер за ПСЖ. "Гражданите" обаче стигнаха до равенството в 72-ра минута. Фернандиньо отбеляза след нескопосана намеса на Серж Орие и Тиаго Силва.

Реваншът в Манчестър е идния вторник, а в него няма да играят Давид Луис и Блес Матуиди, които получиха картони и са наказани.