на живо

Пулев и Джошуа: В един хотел, но без да се засичат (ВИДЕО)

Българският боксьор влезе в "балона" преди мача за световните титли

Пулев и Джошуа: В един хотел, но без да се засичат (ВИДЕО)

Кубрат Пулев и Антъни Джошуа са настанени в един и същи хотел в Лондон, но няма да се засекат преди официалните събития, предшестващи мача за световните титли в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO) в зала "Уембли" в Лондон на 12 декември.

Това е стандартна процедура, след като участниците в гала вечерта влязат в така наречения "балон" - изолирано място, където боксьорите и щабовете им ще живеят преди мачовете. Така ще се намали до минимум рискът някой от тях да бъде заразен с коронавирус.

Снимка: bTV

Пулев и неговият щаб влязоха в хотела след като пристигнаха в Лондон и преминаха през тестове за коронавирус. Директно от летището българинът, брат му Тервел Пулев и дългогодишният треньор на двамата в националния отбор и в ЦСКА - Михаил Таков, се запътиха към специално обособения пункт в залата, в която ще се проведе мачът. Там им бяха взети проби, а отрицателните им резултати за COVID-19 станаха ясни в късните часове на неделя (6 декември). Докато чакаха, не им беше позволено да излизат от стаите.

След като влезе в хотела, Пулев няма да може да го напуска. В него обаче са обособени зони, които ще са му от полза. Има фитнес, ринг, на който Кобрата вече проведе тренировка, както и зала за разпускане.

Именно там той игра "Дженга" заедно с хора от щаба си, а от видеата се видя, че всички се забавляват и са в добро настроение преди важния мач.

Програмите на Пулев и Джошуа са направени така, че двамата да не се засичат дори в ресторанта, където ще се хранят.

Снимка: bTV

Антъни Джошуа залага срещу Кубрат Пулев всичките си четири пояса на световен шампион в тежка категория. Въпреки че бе задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация, Пулев бе принуден да чака организирането на тази битка между двамата в продължение на три години.

През 2017 г. българският боксьор имаше шанс да се изправи срещу Джошуа, но тежка контузия му попречи да се качи на ринга. 

Снимка: bTV

Първоначално мачът трябваше да се проведе през лятото на 2020 г., но беше отложен заради пандемията от коронавирус. Разхлабването на противоепидемичните мерки във Великобритания направи възможно присъствието на публика в залата, като билетите се изкупиха за часове. 1000 човека ще могат да гледат сблъсъка за световните титли. За жалост само хора с постоянен адрес в Англия ще могат да влязат в залата.

Снимка: bTV