на живо

Джошуа се закани: Вече съм по-мъдър и нямам намерение да губя отново

Голямата битка наближава

Reuters

Антъни Джошуа предупреди Кубрат Пулев, че вече е по-мъдър в сравнение с преди три години, когато трябваше да се състои първата им среща. Тогава Кобрата получи контузия и се наложи да се откаже от двубоя в Кардиф.

Тази събота (12 декември) обаче българинът ще има нов шанс за покоряване на световния връх в тежка категория.

Британецът притежава поясите на IBF, WBA, WBO и IBО, a в зала "Уембли" в Лондон ще се боксира срещу българина в опит да ги защити.

"Преди три години, може би, беше твърде рано за мен. Сега съм по-опитен. По-мъдър. Загубих мач и не искам никога повече да губя.", каза той пред "Дейли мейл".

Снимка: Getty Images

"Минах през много неща в моята кариера, без дори да зная какво правя. Просто се биех."

Той разкри, че наскоро е гледал старите си двубои с Ерик Молина, Карлос Такам, Владимир Кличко, и е осъзнал, че е придобил различен опит с всеки един мач.

"Сега се чувствам по-силен. Чувствам, че съм по-умен", категоричен е Джошуа.

Снимка: Reuters

31-годишният британец ще се качи на ринга за първи път от двубоя срещу Анди Руис, който се състоя на 7 декември 2019 г. в Саудитска Арабия. За последно пък Пулев победи Райдъл Букър по точки в 10-рундов мач през ноември миналата година. 

"Тази година изпрати много препятствия на пътя ни, но се чувствам добре. Нямам търпение. Направих много спаринги, подготвях тялото си да влезе отново във форма, получих удари. Понякога по време на спаринг позволявам да ме ударят, защото трябва да бъда по-силен. Само така мога да се подготвя най-добре и се надявам това да даде резултат на 12 декември", добави Джошуа.

Снимка: Reuters

Срещата между Пулев (29 мача, 28 победи, 14 с нокаут, 1 загуба на професионалния ринг) и Джошуа (24 мача, 23 победи, 21 с нокаут, 1 загуба на професионалния ринг) ще се състои на 12 декември в зала "Уембли" в британската столица. Първоначално мачът трябваше да се проведе през лятото на 2020 г., но беше отложен заради пандемията от коронавирус.

Разхлабването на противоепидемичните мерки във Великобритания направи възможно присъствието на публика в залата. 1000 човека ще могат да гледат сблъсъка за световните титли. За жалост само хора с постоянен адрес в Англия ще могат да влязат в залата.