на живо

Радослав Янков: Хората искат още и още от мен (ВИДЕО)

Носителят на Световната купа избра да се подготвя в Пампорово преди първия си старт този сезон

bTV

Историческият успех на сноубордистът Радослав Янков през миналия сезон - спечелването на Световната купа в паралелния слалом, задължава родният представител в зимните спортове да се представи на ниво и през настоящата кампания.

"Тежко е да оправдаваш очакванията на всички хора. Миналата година финиширах първи в крайното класиране. Сега за мен ще е успех и друго класиране, но разбира се хората винаги искат повече и повече. Аз ще направя всичко, което ми е по силите", заяви пред bTV Янков.

За целта роденият представител на пистите се подготвя в Пампорово за първия си старт от сезона. На 10 януари той ще участва в надпреварата в Бад Гащайн, Австрия.

Снимка: bTV

"Претендентите са същите както и миналата година, разбира се някои са в по-добра форма, някои австрийци от миналата година. Други пък са малко по-назад, така че нещата се въртят, но в първата 16-ка всички са силни", оценява конкуренцията българинът.

Той обаче вече постигна една от най-големите победи в кариерата си - популяризирането на неговия спорт в България. 

"Малките да са сред него, да са на неговото трасе, да гледат как завива и да го гонят и следват", това си пожела първият му треньор Васил Милчев.

Снимка: bTV

Сегашният наставник на Янков - Георги Атанасов, пък е обнадежден за представянето на българина на световните писти през настоящия сезон.

"Сега е в добра форма, нямаме оплаквания от контузии, надявам се да се съхрани добре физически. Технически сме постигнали много добри резултати по време на тренировките и се надяваме да постигнем добри резултати по време на състезанието", разкри той.

А до първия си старт Радо със сигурност ще бъде на пистите, защото както казва самият той: "Късметът обича подготвените!"