на живо

Радостин Стойчев фаворит за треньор на световните шампиони

Българинът може да наследи Стефан Антига начело на Полша

Getty Images

Българският треньор Радостин Стойчев е сочен за един от фаворитите за наследник на Стефан Антига начело на световните шампиони от Полша.

Информацията е на италианския журналист Джан Лука Пазини. Полските медии също посочват българина за най-вероятен нов треньор на "Дружина".

Световните шампиони от 2014 г. се прибраха от олимпийските игри в Рио де Жанейро без медал, след като бяха отстранени на четвъртфинал от САЩ.

Договорът на французина Стефан Антига, който изведе поляците до златото на световното първенство преди две години, изтича и най-вероятно няма да бъде подновен.

Снимка: Getty Images

"Не мога да кажа дали Антига ще води отбора на европейското през 2017 г. Договорът му изтича и предстоят разговори. Волейболът изисква търпение. Световни шампиони станаха едни момчета, които играха дълго заедно, а тяхната мисия беше завършена под ръководството на новия треньор. Няма какво повече да кажа. Ще видим", обяви пред телевизия "Полсат Спорт" президентът на полската федерация Яцек Каспаржик.

Въпреки това полските медии започнаха да спрягат името на Стойчев за евентуален заместник на Антига.

Българинът спечели 15 трофея с италианския "Тренто" в периода 2008-2015, между които три златни медала от шампионската лига. В момента той няма отбор, след като в края на предишния сезон обяви, че ще си вземе почивка.

Другият претендент за наследник на Антига е италианецът Фердинандо де Джорджи. Именно той изведе "Закса" до шампионската титла на Полша през миналия сезон.