на живо

Радостин Стойчев пред bTV: Волейболът в България е със затихващи функции (ВИДЕО)

Съжалявам, че волейболът достигна нивото на държавата ни, заяви Стойчев.

bTV

Радостин Стойчев не е оптимист за бъдещето на българския волейбол. Бившият национален селекционер каза, че нивото на тази спорт в България е паднало до нивото на държавата. Стойчев за пореден път се обяви за сериозни промени във федерацията.

"Болно ми е, че ситуацията е такава. Моята позиция съм я заявил много отдавна. Тя е непроменена и не може да бъде променена по никакъв начин. Посочил съм нещата, които според мен трябва да се променят. Всичко опира до желание. Хората трябва да променят нещо, а не да чакат някой отнякъде да го промени. Съжалявам, че волейболът достигна нивото на държавата ни", заяви Стойчев.

"Представянето на мъжкия национален отбор е възможно да се подобри и аз се надявам това да стане. Ако говорим за състоянието на волейбола ни като цяло - не смятам. Волейболът е със затихващи функции".

"Аз заявих преди няколко години - когато се върнах в България, за мен въпросът беше за кауза, а не заради амбиции за постове. Направих го, защото се чувствах задължен да направя нещо за волейбола. Все пак аз съм българин и съм излязъл от България, за да работя сега в чужбина."

"Това, което сме планирали, не сме се спирали да го правим и продължаваме да го правим. Просто не смятам, че трябва да го афишираме непрекъснато", завърши Стойчев.