на живо

Доброволка и ръгбистка се сгодиха на терена в Рио

Въпреки 9-тото място в състезанието, Бразилия получи своето злато

Съставът на Бразилия завърши на девето място в историческия дебют на дисциплината Ръгби-7 за жени на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Все пак "Селесао" се сдоби със своя златен момент, когато бразилската ръгбистка Айседора Серуло получи най-желаното бижу за всяка дамска ръка - годежен пръстен.

Снимка: Getty Images

Когато всички камери и светкавици бяха насочени към новите олимпийски медалисти на Австралия, Марджъри Еня, доброволец мениджър на стадион "Деодоро", намери Серуло в тълпата, падна на колене и помоли 25-годишната ръгбистка да бъде нейн партньор и спътник в живота. Двете момичета са заедно от 2 години.

Снимка: Getty Images

"Веднага щом разбрах, че Айседора ще бъде част от състава на Бразилия започнах да мисля, как да направя този момент специален", каза Еня, цитирана от "Би Би Си".

"Знам, че състезателите по ръгби са невероятни хора и ще оценят предложението ми. Искам да покажа на всички, че любовта побеждава", завърши 28-годишната доброволка.

Хората в социалните мрежи също не останаха безучастни, като двойката получи множество поздравления от почитатели на спортовете по целия свят:

Еднополовите бракове в Бразилия са разрешени от 2013 г. насам, а много от живущите там твърдят, че това е първото предложение за брак на олимпиада.

Айседора Серуло е израснала в Англия, но има гражданство и в Бразилия. Тя и Марджъри се местят в Сао Пауло, за да може ръгбистката да се подготви по най-добрия начин за участието си на олимпийските игри.

Снимка: Getty Images

Феновете на Рио 2016 станаха свидетели и на първата хомосексуална двойка, която се състезава на игрите заедно. Състезателките по хокей Кейт Ричардсън - Уолш и Хелън Ричардсън - Уолш се състезават за четвърти път тази година, след като спечелиха за Великобритания първия олимпийски медал в Лондон през 2012 г.