на живо

Раонич победи Монфис на старта в Лондон

Канадацът с първи успех в надпреварата

Getty Images

Поставеният под номер 4 Милош Раонич победи с 6:3, 6:4 шестия в схемата Гаел Монфис в среща от група "Иван Лендъл" на финалния турнир на АТП в Лондон.

Това е първи успех за канадеца в надпреварата. През 2014 г. той записа две поражения, а сега постигна 12 аса, като последната от директните точки от сервис се превърна в решителен мачбол.

Снимка: Getty Images

Раонич и Монфис бяха с физически неразположения преди началото на срещата, но не го показаха с изявите си на корта. Французинът имаше проблем с ребрата, докато канадецът страдаше от мускулно разтежение, което му попречи се изправи срещу Анди Мъри на полуфиналите в Париж преди повече от една седмица. 

Раонич стигна до един пробив във всеки сет срещу Монфис и заслужено се поздрави с краен успех след 85 минути на корта. Това е втора победа за него в петте му двубоя срещу френския тенисист.

Във вторник представителят на Канада ще играе срещу Новак Джокович, докато Монфис, който участва за първи път в кариерата си във финалния турнир на АТП, ще се изправи срещу Доминик Тийм.

Джокович започва с победа участието си в Лондон, след като се наложи с 2:1 сета срещу Тийм.