на живо

Равенство с "Лудогорец" запази надеждите на "Берое" за Европа

Шампионите разчитаха на резерви при равенството 1:1

Lap.bg

"Берое" и "Лудогорец" завършиха 1:1 в среща от предпоследния кръг на първата шестица на Първа професионална лига. Точката, спечелена от старозагорци, съхрани надеждите на тима и феновете да играят бараж за участие в Европа.

След загубата на третия в класирането "Левски" от ЦСКА, "Берое" изостава само на 2 точки от "сините" и може да измести тима и да участва в бараж за Лига Европа при благоприятно развитие за тях в последния кръг.

Вече коронованите шампиони от "Лудогорец" излязоха на терена в Стара Загора предимно с резервите си. 

Двата тима започнаха равностойно, а първото по-сериозно положение бе на сметката на гостите в 27-ата минута. Шверчок обаче не успя да се възползва от отбитата топка от Душан Перниш.

До края на полувремето домакините атакуваха агресивно, но не успяха да открият резултата.

В 65-ата минута "Лудогорец" поведе чрез юношата на клуба Денислав Александров, който вкара топката в далечния ъгъл. Преди да посети мрежата тя срещна левия стълб на вратата на "Берое".

Домакините обаче чакаха само 2 минути, за да изрявнят. Борислав Цонев изведе резервата Серджиу Негруц в ляво в наказателното поле, румънецът пусна пас към Камбуров, който отблизо засече в мрежата за 1:1.

До края на мача по-опасни ситуации пред двете врати.

В последния кръг "Берое" гостува на ЦСКА, а "Лудогорец" играе с "Ботев" Пловдив.