на живо

Равносметка за шампиони (ВИДЕО)

През ноември бронзовите медалистки от олимпийските игри в Рио ще зарадват феновете си с грандиозен бенефис в "Арена Армеец"

Getty Images

С бронзовия медал от олимпийските игри в Рио де Жанейро ансамбълът ни по художествена гимнастика сложи край на състезателната си кариера. Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова се оттеглят от националния отбор и единствено Любомира Казанова ще бъде част от новия ансамбъл. 

Златните момичета подготвят грандиозен спектакъл, с който да зарадват българската публика. Шоуто ще се състои на 17 ноември в столичната зала "Арена Армеец".

Треньорката Ина Ананиева и една от гимнастичките - Християна Тодорова, бяха гости в предаването "Тази неделя" по bTV. Те направиха равносметка на изминалите осем години и споделиха бъдещите си планове. 

„Страхотни емоции изживях с тези момичета. Успяхме с тяхната трудолюбивост и постоянство. Всички момичета са много различни и са с трудни характери и точно това ми харесваше най-много – да открия път към всяка една от тях”, каза Ананиева.

„Всеки път, в който гледам репортажите или записите от нашите съчетания, в мен се появява лека носталгия. 18 години съм тренирала и няма как да няма тъга, но съм много щастлива от всички успехи, които постигнахме и от това, че накарахме България да ни обича”, каза Християна.

22-годишната Тодорова не съжалява за жертвите, които е направила през всичките тези години: "Не съм изпитвала лишения, но ми е липсвало повече време със семейството. Почти е нямало година, в която да присъствам на рождените дни на моите сестри, но оттук нататък ще наваксам. Ако трябва да избирам, пак бих избрала този път".

Какво още споделиха те за емоциите в отбора и за гимнастичката Цветелина Стоянова, вижте във видеото: